About


Wat is Sushi?

 

Sushi is een veel gegeten gerecht uit Japan. Het bestaat uit rijst in verschillende vormen, met daarop of daartussen de verschillende ingrediënten.
Deze kunnen zijn: rauwe vis, rauwe garnalen, rauwe inktvis, maar ook gegaarde vis, gebakken ei, of groenten. Als vis wordt alleen zeevis gebruikt, omdat zoetwatervis soms parasieten bevat en daarom niet rauw gegeten kan worden.
De rijst smaakt licht zuur door rijstazijn, maar er wordt ook wat zout en suiker aan de rijst toegevoegd. Bij de meeste soorten sushi wordt verder zeewier gebruikt, nori genaamd, dat in dunne velletjes wordt verwerkt.


Wat kan je verwachten van een sushiworkshop? 

De workshop duurt 2 à 3 uur.
Er worden 4 verschillende technieken aangeleerd (maki, uramaki, temaki en nigiri) en deze worden telkens ook gedegusteerd. Voor de 4 technieken gebruiken we verschillende ingrediënten zoals zalm, tonijn, Japanse omelet, pikante tonijnsla, krab, komkommer, daikon, avocado, pijpajuin,...

Ook inbegrepen is een bundeltje waarin alles nog eens staat uitgelegd van verschillende ingrediënten tot technieken. Iedereen krijgt een nieuw rolmatje + roerlepel en mag deze houden.
Je krijgt ook nog een doosje dat je helemaal mag vullen met sushi. 
Perfect voor de volgende dag op te smullen!
Kostprijs is 48 euro pp.
Wanneer de workshop zich bevindt buiten een straal van 15km van mijn thuisadres komt er kmvergoeding bij.